Arkiver
-
Postej
JA vi kommer ikke udenom men julen står for døren. og selvom vi spiser leverpostej hele året rundt, er julen bare højsæson for hjemmelavet postej....
-
Brændte mandler med lakrids – enjoy! Af Johan Bülow
Kom alle ingredienserne i en pande eller tykbundet gryde, og varm op ved høj varme under omrøring. Når massen er kogt ind (til den ikke...
-
Spis med sanserne
Det var et andet råd jeg gav til Berlingske omkring den sunde jul. Og som jeg også vejleder i, selvom det ikke er jul:) Vi...
-
Planlæg det du vil spise
Det var et af mine råd, da jeg skulle give råd til Berlingske under temaet – Den sunde jul. Som jeg udtaler i udklippet her,...
-
Opskrift: Rødbede og lakrids er et hit af Johan Bülow
Kog rødbederne i vand i ½-1 time, afhængigt af størrelsen, til de er møre. Skyl dem i koldt vand og smut dem ud af skrællen....
-
Champagne-diæten
Ja du læste rigtigt. Stina Dannerfjord cand. scient i human ernæring har vitterligt udarbejdet en champagne diæt til mig – og kun for sjov naturligvis....
-
Dulmer du dine tanker og følelser med mad?
Håndterer du dine tanker og følelser på en måde, hvor du får færre eller flere negative tanker og følelser? Vi ved efterhånden, at der er...
-
D-vitamin
Manglende energi kan godt stamme fra et for lavt niveau af D-vitamin. Du skal spise minimum 300g fed fisk om ugen, eller æg. Hvis ikke...
-
Tømmermændsmad
Har i dag haft utrolig mange tæmmermænd. Ikke fordi det i sig selv er interessant, men det er valget og mængden af mad i forhold...
-
LCHF – Low Carb, high fat
LCHF er en diæt der er stærkt inspireret af Atkins kuren (low-carb diet), men som fokuserer mere på et højt indhold af fedt og proteiner....
-
Grønne frikadeller
Mine børn ville have frikadeller. Fik den gode ide (synes jeg selv) at smide lidt ekstra grønt i. Blev dog ikke så populær hos min...
-
Husk at:
Den mad, du tygger, bliver nedbrudt, sendes ud i blodet og ender op i dine celler, som udgør alle organer, hud og hår. Mad er liv...
-
Portobello burger
En af medlemmerne har sendt mig dette flotte amatør billede af sin burger. Inspiration til os andre. Lækkert ser det ud. Bliver helt sulten. Mums…….
-
Opskrift fra Johan Bülow: “Rødebedesalat med lakrids”
Rødbede og lakrids er et hit. Her er salatmesteren, Tina Scheftelowitzs (Suveræne Salater) bud på en saftig en af slagsen Kog rødbederne i vand i...
-
Makronæringsstoffer er:
Fedt, kulhydrat og protein og alkohol indeholder, i modsætning til mikronæringsstofferne, energi (kalorier). Det eneste af makronæringsstofferne, som du ikke har brug for, er alkohol. De...
-
Mikronæringsstoffer er:
Vitaminer, mineraler og vand er med til at få en masse biokemiske processer til at fungere i kroppen. Vitaminerne er blandt andet nødvendige for, at protein...
-
God beskrivelse af åndedrættet
Har skrevet flere indlæg om åndedrættet. Og dem som modtager vejledning i Arndal ved, hvor meget vi vægter et velfungerende åndedræt. På hjemmesiden for knibeøvelser...
-
Mad købt i Netto på 5 minutter
Er ude og holde foredrag. Har ikke madpakke med. Har pause i 45 minutter inden jeg skal videre. Løber i Netto og køber dette til...
-
Hvad er “rigtig” morgenmad?
Min morgenmad da jeg var barn bestod primært af brød eller et morgenmadsprodukt. Selv om det var havregryn eller groft brød var det sødt i...
-
Opskrift på “kold sauce”
Pia Hansen har sendt mig en mail med denne opskrift. Den må vi prøve:)) Pia skriver: “Må jeg reklamere lidt for min egen komponerede kolde...
-
“Normalt mad”
Hører ofte argumenter om familiens ønske om “normalt mad” som årsagen til, at det kan være svært at træffe de sunde valg. Mine børn vil...
-
Leveren skal ikke renses!!!!
Leveren skal ikke renses! Det klarer den udmærket selv, ligesom alle vores andre organer. Leveren er heller ikke mere ”uren” end vores andre organer. Det...
-
Dagens frokost til inspiration
Dagens frokost til inspiration. Sidder hjemme og arbejder i dag. Derfor er det ikke mad på farten. Har tidligere vist billeder af hytteost. Det er...
-
Kostvejledning for kræftpatienter og andre der har brug for et wake-up-call
Har netop udviklet en ny kostvejledning, der bygger på den vejledning diætist Stina Dannerfjord tidligere har arbejdet med i forhold til kræftpatienter. “Arndal Kvik Kost...