“Positiv selvkontrol” i IKEA

Af d. 15. januar 2014
Jeg var i IKEA med en af mine gode veninder og vores fire børn. Vi fik som altid købt mere end planlagt, og tiden løb fra os. Derfor blev børnene meget sultne, og vi blev enige om, at de måtte få en hotdog. For en god ordens skyld skal det nævnes, at denne historie handler om positiv selvkontrol – ikke i forhold til at shoppe – men i forhold til at spise. Min veninde og jeg var lige så sultne som børnene. ”Skal vi ikke også købe noget”, spurgte hun. ”Nej tak”, sagde jeg. Jeg gider ikke spise en hotdog, når jeg er rigtig sulten – det skulle da lige være på vej hjem fra en god fest – men ikke på en hverdagsaften. Min veninde vil gerne tabe sig, og mit nej til pølser og hvidt brød provokerede hende. „Er det fordi, du gerne vil holde dig slank“, spurgte hun. „Nej“, svarede jeg. „Det er fordi, jeg gerne vil have ordentlig aftensmad. Nu har vi været sultne i næsten en time. Så hvorfor ikke bare vente 20 minutter mere, og så købe noget sushi eller thaimad på vejen hjem?“ Det er for mig selvkontrol i en
positiv betydning. At du er i stand til at tænke frem og vælge, hvad der er bedst for din krop, og ikke spise det, du umiddelbart har lyst til.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *