Kostvejledning i Boot camp

Kostvejledning er en integreret del af dit Boot Camp forløb, uanset hvad dit mål er, når du starter. Måske vil du gerne tabe dig. Måske har du tabt dig, men har taget det hele (eller mere) på igen, og nu vil du gerne finde en metode, så du en gang for alle kan komme kiloene til livs. Måske er din ambition at få flere muskler og mere styrke, og derfor har du brug for anvisninger til en opbyggende kost. Det kan også være, at du har haft en stresset periode, hvor du har glemt at passe på dig selv, og nu har du brug for et kærligt puf, så du kan ændre de dårlige kostvaner, der har sneget sig ind i dit liv. Måske mangler du bare energi i en travl hverdag. Eller er faret vild i sundhedsjunglen, og har brug for hjælp til at finde ud af, hvad der er op og ned. 

Motivationen til at komme i gang med en kostomlægning og et sundere liv, kan være meget forskellig. Hos Arndal tager vi udgangspunkt i lige præcis der, hvor du er og hvor du gerne vil hen. 

Målet er at finde balancen og skabe vedvarende vaner. Vores vejledning bygger på lige dele videnskabelige fakta og fornuft. Vi undgår enhver form for fanatisme – også i forhold til, hvad du bør spise. Derfor kan du også købe alle de råvarer, der indgår i din personlige kostplan, i dit lokale supermarked. En sund kost kræver ikke eksotiske ingredienser, som kan være svære at lokalisere. 

Men en sund og slank krop handler heller ikke kun om, hvad du spiser. Din fysiske aktivitet spiller også ind. Faktisk er balancen mellem de to nøglen til at lykkes. Ved opstart at dit Boot Camp forløb, laver vi derfor en 7-dages SENS måling af dit aktivitetsniveau, intensiteten af din bevægelse, din forbrænding og din søvn. SENS rapporten er et unikt værktøj, som vi har benyttet siden Lotte Arndal sammen med hjerneforskeren Peter Lund Madsen udviklede konceptet tilbage i 2010. Rapporten giver os en enestående mulighed for at optimere og individualisere dit forløb. 

Du kan læse mere om målingen HER.

Sådan foregår kostvejledningen:
Inden vores første møde beder vi dig om at føre logbog over, hvad og hvordan du typisk spiser over tre dage. Til din to-timers indledende samtale og test (læs mere HER) gennemgår vi det, du har skrevet. Inden mødet modtager du også en række undervisningsvideoer, som du skal se derhjemme. Videoerne følges op af supplerende undervisningsmateriale. 

Samtidig har vi løbende daglig kontakt per sms, flere gange om dagen, under hele dit forløb. Hver gang du spiser, skal du nemlig tage et billede og sende det til mig. Det gør du løbende over dagen. Jeg guider og motiverer dig igennem fødselsdage, restaurantbesøg og andre situationer, som kan være udfordrende. På den måde taber du dig ikke bare (hvis det overhovedet er målet). Du lærer også at finde balance i maden og i hverdagen, så der også er plads til at nyde livet. Hvis kostplaner bliver for unuancerede eller for restriktive, er sandsynligheden for succes forsvindende lille, og du risikerer at tage det hele på igen, når “kuren” stopper. Her er kostvejledningen i stedet starten på en ny livsstil.