En velsmagende vintersalat med knas og bid :-)
Af d. 8. januar 2014
Min opskrift-glade receptionist anbefaler denne salat. Vi må prøve den:)
Tilbehør til 2 personer:
- 300g jordskokker
- 1/2 (medium) granatæble
- Kokosvinaigrette ‘Nectar Dream’ (smager ikke af kokos, men sødt og syrligt)
- Saltede græskarkerner
- Jordskokkerne rengøres, skrælles og skæres i papirtynde skiver – brug gerne et mandolinjern, hvis du har det.
- Granatæblet skæres over og kernerne ‘bankes ned’ i en skål; slå med en træske på bagsiden af det halve granatæble og kernerne vil løsne sig og falde ud.
- Lav de saltede græskarkerner – se nedenfor.
- Anret jordskokker og granatæblekerner på et fad og dryp med den lækre vinaigrette – lad gerne salaten marinere lidt.
- Lige inden servering drysses de saltede græskarkerner udover salaten.
Saltede græskarkerner
- 100g græskarkerner
- En lille klat klaret smør (i omegnene af 1/4 tsk.)
- Havsalt
- Kernerne ristes over lav/medium varme på en tør pande. Når de begynder at tage farve, dufte aromatisk og ‘poppe’ hældes de over i en skål. Bland de varme kerner med det klarede smør, så alle kerner fedtes ind. Drys med havsalt og vend rundt.
- Lad kernerne køle af.