En velsmagende vintersalat med knas og bid :-)

Af d. 8. januar 2014

Min opskrift-glade receptionist anbefaler denne salat. Vi må prøve den:)

Tilbehør til 2 personer:

  • 300g jordskokker
  • 1/2 (medium) granatæble
  • Kokosvinaigrette ‘Nectar Dream’ (smager ikke af kokos, men sødt og syrligt)
  • Saltede græskarkerner

 

  • Jordskokkerne rengøres, skrælles og skæres i papirtynde skiver – brug gerne et mandolinjern, hvis du har det.
  • Granatæblet skæres over og kernerne ‘bankes ned’ i en skål; slå med en træske på bagsiden af det halve granatæble og kernerne vil løsne sig og falde ud.
  • Lav de saltede græskarkerner – se nedenfor.
  • Anret jordskokker og granatæblekerner på et fad og dryp med den lækre vinaigrette – lad gerne salaten marinere lidt.
  • Lige inden servering drysses de saltede græskarkerner udover salaten.

Saltede græskarkerner 

  • 100g græskarkerner
  • En lille klat klaret smør (i omegnene af 1/4 tsk.)
  • Havsalt
  • Kernerne ristes over lav/medium varme på en tør pande. Når de begynder at tage farve, dufte aromatisk og ‘poppe’ hældes de over i en skål. Bland de varme kerner med det klarede smør, så alle kerner fedtes ind. Drys med havsalt og vend rundt.
  • Lad kernerne køle af.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *