Postej

Af d. 23. december 2013
JA vi kommer ikke udenom men julen står for døren. og selvom vi spiser leverpostej hele året rundt, er julen bare højsæson for hjemmelavet postej. En af mine medarbejdere er fan af denne opskrift, som hun ønsker vi andre skal prøve.
Og det gode er der er godt med grønt og kun gode råvare i.
Ingredienser:

  • 180g løg, renset vægt
  • 100g æble, renset vægt
  • 1 stor stængel blegselleri
  • 500g andelever
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • Andefedt til stegning og til selve patéen (ca. 1 dl i alt)
  • Smag til med havsalt, sort peber og citronsaft
  • Tørristede hasselnødder til pynt

Sådan gør du:

  • Snit løg, æble og blegselleri i fine tern.
  • Start med at stege løgene i en god klat andefedt.
  • Når løgene er blevet bløde tilsættes æble- og blegselleritern.
  • Imens grøntsagerne steges bløde skylles leveren i vand og dryppes af.
  • Tilsæt lever og rosmarin og steg blandingen under omrøringen til leveren er gennemstegt.
  • Tilsæt en god klat andefedt til blandingen og blend den glat.
  • Smag postejen til og hæld den op i en passende form.
  • Opbevar postejen på køl, hvor holdbarheden vil være en lille uge.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *