Postej
- 180g løg, renset vægt
- 100g æble, renset vægt
- 1 stor stængel blegselleri
- 500g andelever
- 1 tsk. tørret rosmarin
- Andefedt til stegning og til selve patéen (ca. 1 dl i alt)
- Smag til med havsalt, sort peber og citronsaft
- Tørristede hasselnødder til pynt
Sådan gør du:
- Snit løg, æble og blegselleri i fine tern.
- Start med at stege løgene i en god klat andefedt.
- Når løgene er blevet bløde tilsættes æble- og blegselleritern.
- Imens grøntsagerne steges bløde skylles leveren i vand og dryppes af.
- Tilsæt lever og rosmarin og steg blandingen under omrøringen til leveren er gennemstegt.
- Tilsæt en god klat andefedt til blandingen og blend den glat.
- Smag postejen til og hæld den op i en passende form.
- Opbevar postejen på køl, hvor holdbarheden vil være en lille uge.