Opskrift: Rosenkål med æble og lakrids

Af d. 5. januar 2014

Mange mennesker undgår kål i madlavningen, fordi de enten ikke kan lide den rå eller koger den for meget til den bliver kedelig at spise. Eller har børn der nægter at spise det.

Selv bruger jeg meget kål og elsker at trylle lækre salater, da kål mætter meget mere end almindelig salat.

En god måde at tilberede kål på, hvis man ikke kan lide den rå, er at blanchere den kort, ved at hælde kogende vand over og lade det stå få minutter, hælde vandet fra og afkøl før den blandes med de andre ingredienser til ens ynglings salat.

Nedenfor er en lækker opskrift både med kål og lakrids mums, og her kan man med fordel også blanchere rosenkålen inden.

Tilbehør til 4 personer (hvis der også er andet tilbehør)

  • 600g rosenkål
  • 2 æbler
  • Revet citronskal
  • 100g pekannødder, evt. tørristede
  • 2-3 tsk. lakridsekstrakt
  • Dressing: mild olivenolie, citronsaft og havsalt

Sådan gør du:

  • Vask rosenkålen og fjern evt. grimme blade. Snit kålen fint.
  • Udkern æblerne og skær dem i tern.
  • Kål og æble blandes sammen og overhældes med en dressing af olivenolie, citronsaft og havsalt.
  • Anret salaten.
  • I en lille skål vendes pekannødder og lakridsekstrakt sammen.
  • Drys salaten med lakridsnødderne umiddelbart inden servering og pynt med fintrevet citronskal.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *