Kost

Det var et andet råd jeg gav til Berlingske omkring den sunde jul. Og som jeg også vejleder i, selvom det ikke er jul:)

Vi lever i en verden med et meget stort forråd – heldigvis. Og mange af jer går til mange selskaber, forretningsmiddage etc., hvor der altid tilbydes meget god mad. Hvis det er undskyldningen for at indtage for meget mad, så holder det ikke op – forstå mig ret. Julen er blot en højtid, hvor dette gør sig gældende for os alle sammen. Men som sagt vejleder jeg rigtig mange, der oplever dette forråd via deres sociale eller arbejdsmæssige færden.

Et godt og holdbart råd er, at du lærer at spise med sanserne. At du nyder alt det gode, men i en moderat mængden. Du skal ganske enkelt lære at gå efter smagen, fremfor mætheden. Du skal spise dig mæt i det mad, du ved gør dig godt i forhold til indhold af mikro- og makronæringsstoffer. Alt andet skal være noget lækkert, du forkæler din mund og sanser med.

Mange der skal tabe sig tror det betyder, at de aldrig må spise kage, slik, chips, alkohol etc. Det er naturligvis en rigtig god ide, at skære dette væk i den periode, hvor du ønsker et vægttab, men det betyder ikke, at du skal holde dig fra det resten af dit liv. Dit mål skal være at få et afbalanceret forhold til det, og lære at indtage det i moderate mængder.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment