Træning til den nybagte mor

At få børn er noget af det bedste i verden. Dog kan en af de mindre yndede følgevirkninger være, at din mave ser meget anderledes ud end før du blev gravid. Hos mange buler maven ud og ser nærmest lidt gravid ud. Det skyldes at mavemusklerne er blevet slappe og trænger til at blive strammet op. Nogle oplever også, at den yderste mavemuskel deler sig (diastassis eller ’Toblerone-mave’). Der findes ingen teoretisk forklaring på, hvorfor den deler sig, men trøst dig med at det er helt normalt. Og at maven kan trænes fin og flad igen.

I den yderste mavemuskel er et senebånd, der hedder linea alba. Under graviditeten giver dette senebånd sig, for at skabe afstand mellem de lige mavemuskler (læs = skabe plads til fosteret). Musklerne deler sig altså hos alle gravide, men hos nogle trækker senebåndet sig ikke sammen igen. Linea alba kan, som andre sener, ikke trænes stramme igen, selvom nogle fysioterapeuter vil hævde det modsatte. Enhver læge vil kunne bekræfte, at en slap sene kun kan opstrammes ved hjælp af kirurgi. Til gengæld kan du træne de omkringliggende mavemuskler, så mellemrummet imellem dem mindskes og dermed får maven til at se fladere ud.

Efterfødselstræning hos Arndal

Hos Arndal har vi sammensat et forløb, som henvender sig til dig, der gerne vil have maven strammet op. Forløbet henvender sig også til dig, der gerne vil genvinde din styrke i mave og ryg og ikke mindst bækkenbunden. Måske har du lige født. Eller måske er det mange år siden, men du har ikke fået trænet dig op endnu. Husk, det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Forløbet kan købes som en selvstændig pakke, men også kombineres med kostvejledning og/eller personlig træning. Ønsker du at deltage i vores 12-ugers Body Boot Camp forløb, indgår dette forløb automatisk som en del af det.

Forløbet indledes med samtale og analyse, og vejledningen og øvelserne skræddersyes derudfra. Inden vores første møde, har du udfyldt et spørgeskema med relevant information om graviditeter etc. Med hjem får du et sæt daglige øvelser til stuegulvet samt et personligt træningsprogram, du skal lave i et fitnesscenter tre gange om ugen. Timerne fordeles over det antal uger, der passer bedst til dit behov – noget, vi vurderer ved vores første møde.

Efterfødselstræning indeholder:

 1. Samtale, analyse og skræddersyet program hos Lotte Arndal.
  Pris: 1.800 kr. / 5 sessioner: 8.500 kr.
 2. Samtale, analyse og skræddersyet program Lotte Arndal. De 4 opfølgende sessioner hos anden kvalificeret træner.
  5 sessioner: 4.500 kr.

Forløbet henvender sig til dig:

 • Som har været gravid for år tilbage, men som mangler at genvinde styrken i mave og bækkenbund.
 • Som døjer med ondt i ryggen fordi muskulaturen i maven er blevet for slap.
 • Som er stress-inkontinent eller inkontinent og som ønsker at styrke bækkenbunden og få en velfungerende hverdag og et bedre sexliv.
 • Som har fået kejsersnit og derfor ikke har samme følelse i mavemusklerne som tidligere.
 • Som lige har født og ønsker vejledning i, hvordan du træner din mave og bækkenbund optimalt.
 • Hvis mavemuskler har delt sig og den almindelige mavetræning ikke har nogen effekt.

Ønsker du at træne hjemmefra, så har jeg også udviklet et online forløb for efterfødselstræning. Programmerne kan trænes hjemme på stuegulvet og kræver blot en bold og en måtte.

Send forespørgsel

Kunne du tænke dig at deltage på dette forløb kan du udfylde formularen herunder: