Få en flot og stærk mor-krop med efterfødselstræning

At få børn er noget af det bedste i verden. Dog kan en af de mindre yndede følgevirkninger være, at din mave ser meget anderledes ud end før du blev gravid. Hos mange buler maven ud og ser nærmest lidt gravid ud. Det skyldes at mavemusklerne er blevet slappe og trænger til at blive strammet op. Nogle oplever også, at den yderste mavemuskel deler sig (diastassis eller ’Toblerone-mave’). Der findes ingen teoretisk forklaring på, hvorfor den deler sig, men trøst dig med at det er helt normalt. Og at maven kan trænes fin og flad igen.

I den yderste mavemuskel er et senebånd, der hedder linea alba. Under graviditeten giver dette senebånd sig, for at skabe afstand mellem de lige mavemuskler (læs = skabe plads til fosteret). Musklerne deler sig altså hos alle gravide, men hos nogle trækker senebåndet sig ikke sammen igen. Linea alba kan, som andre sener, ikke trænes stramme igen, selvom nogle fysioterapeuter vil hævde det modsatte. Enhver læge vil kunne bekræfte, at en slap sene kun kan opstrammes ved hjælp af kirurgi. Til gengæld kan du træne de omkringliggende mavemuskler, så mellemrummet imellem dem mindskes og dermed får maven til at se fladere ud.

Jeg har sammensat et program, som henvender sig til dig, der gerne vil have maven strammet op. Det hjælper dig til at genvinde din styrke i mave og ryg og ikke mindst bækkenbunden. 

Med efterfødselstræning får du de bedste øvelser, tips og tricks til at komme tilbage til en stærk og velfungerende krop efter fødsel.

Træning efter fødsel

Har du ikke tid, lyst eller overskud til at gå i fitnesscenter med en baby på armen?

Med online efterfødselstræning kan du nemt og bekvemt komme i form hjemmefra.

Programmet for efterfødselstræning er skræddersyet til dig, som har født og ønsker at komme i form og have baby tæt på dig. Flere af øvelserne kan laves med baby på armen, mens andre er velegnede til at have baby lige ved siden af.   

Der er en grundregel, som lyder, at lidt træning er bedre end ingen træning. Selvom du måske kun laver ¼ af de anbefalede knibeøvelser, hvilket svarer til 10 om dagen, så er det jo hele 3.650 knibeøvelser på et år.

Bare det at blive mor er en bedrift i sig selv, så ros dig selv for den træning du når. 

Er du stadig under din graviditet, anbefaler vi gravid træning.

Online efterfødselstræning indeholder:

  • Introduktionsvideo på 35 minutter med faglige forklaringer og hemmelighederne til de bedste resultater på kortest mulig tid. Delte mavemuskler, navlebrok og kejsersnit er ingen hindring.

  • Et grundprogram for bækkenbund og mave af 15 minutter. Giver en flot flad mave og en god bækkenbund, der kan holde tæt. 

  • Udstrækningsprogram på 10 minutter, som afhjælper spændinger forbundet med amning og løft.  

  • To styrkende træningsprogrammer af 32 og 35 minutter. Ét du kan træne, så snart du har overskuddet efter at have født, og ét på et sværere niveau. Fokus er på mave og bækkenbund, men vi træner også lår og baller.

Efterfødselstræning hjemme?

Du kan træne programmerne, som det passer ind i din hverdag, dine behov og dit overskud. 

Som mor er der ikke meget “tid til mig”, derfor det også en fordel at sprede træningsdagene ud på ugen og aldrig to dage i træk.

Jeg anbefaler, at du laver det styrkende program på 32-35 minutter 2-3 gange om ugen. Programmet for bækkenbund og mave på 15 minutter, kan med fordel udføres hver dag eller efter behov, så du opnår god kontrol og styrke i bækkenbund og mave. Udstrækningsprogrammet udføres efter behov.

Ønsker du yderligere fokus på bækkenbunden? Se eventuelt også online program for bækkenbund.

Med mere end 25 års erfaring af træning af kvindekroppen guider Lotte Arndal dig sikkert igennem øvelserne step for step. Samtidigt får du et værktøj, der kan tilpasses din hverdag og gøre dig til en flot, stærk og energifyldt mor.

Jeg har aldrig mødt nogen, som har fortrudt, at de kom i gang med træning. Det eneste de fortryder er, at de ikke gik i gang noget før.