Apple watch og de fleste andre gadgets måler for højt!

Af d. 15. januar 2017

Alle som starter i forløb hos mig – mit 12 ugers Boot Camp, kostvejledningsforløb eller 6 ugers Kick-Off starter med, at få foretaget en 7 dages døgnrytmemåling. En uge hvor jeg register søvn og bevægelse.

Målingen foretages med måleren Bodymedia og udgør fundamentet i et sundhedskoncept jeg for år tilbage udviklede sammen med Peter Lund Madsen – 24 timer. Måleren bruges primært i videnskabelige forsøg og har en præcision, der er langt højere end de målere du som forbruger kan købe på marked. Pris og kvalitet hænger naturligvis sammen, men den erfaring jeg gør mig dagligt er, at de målingerne mine kunder selv foretager ligger langt højere – læs: positivt – end de målinger jeg foretager. Små afvigelser gør ikke så meget, men eksempelvis Appel Watch som ligger i den dyre ende af de produkter du kan købe dig, afviger markant.

Præcis eller ej, så er alle målinger, der motiver dig til bevægelse gode!!! Personligt holder jeg ofte øje med skridtælleren i min Iphone fordi det kan være sjovt se, hvor lang gåturen med hunden har været etc. Og så længe det motiver, ser jeg det ikke som afgørende om den pågældende måler måler helt præcist eller ej.

Dog er min overordnede erfaring med alle de målere mine kunder selv bruger, at de målere højere, dvs. register mere bevægelse end der reelt finder sted. Og hvis man nu er typen, der går meget op i disse målinger, så skal man være opmærksom på, at afvigelserne kan være ret betydelige.

Og her kommer så et eksempel. Flere af mine faste medlemmer har et Apple Watch. Og en af kvinderne har sammenlignet min måling med hendes egen.

Skridt:

image001

Apple watch måler konsistent ca. 20% flere skridt end din måler.

Aktivt kalorieforbrug (mængden af kalorier du forbrænder under fysisk aktivitet – også betegnet moderat bevægelse og hård træning)

image002

Gennemsnitligt måler Apple watch 37% højere kalorieforbrug i aktivitet end måleren (det spænder fra 9% lørdag til 59% torsdag).

Så som du kan se er afvigelserne ikke helt uden betydning.

Aktivt kalorieforbrug (Active energy expenditure)

Tendensen er den samme for de to målere, men her er der større variation i forskellen mellem målingerne.

Gennemsnitligt måler Apple watch 37% højere kalorieforbrug i aktivitet end måleren (det spænder fra 9% lørdag til 59% torsdag).

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *