Vi danskere spiser flere chips end tidligere

Af Arndal Spa d. 1. juli 2020

Har netop købt denne pose Chips og bidrager derfor til statistikken, der viser at vi danskere spiser flere Chips end tidligere. Især de store poser chips sælger godt. 

Mine to store børn vil gerne have Chips med dip. Det får de sjældent. 

En ny undersøgelse fra MAPP Centret og Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet viser næsten en fordobling af chips salg.  

“Det totale salg af chips har været stigende. I 2004 blev der solgt 6,7 mio. kg chips, mens det var næsten fordoblet i 2018. Her blev der solgt 11,6 mio. kg. Det er især chips i mellemstore poser med 101–200 gram, der er populære. Men der er også sket en stigning i poser med 201-300 g.”

En ting er mængden af fedt i Chips. Det siger sig selv. Og de fleste er faktisk bevidste om det. Men mange glemmer at de også indeholder meget salt, hvilket ej heller er godt. For meget salt kan være en medvirkende årsag til helbredsproblemer i form af forhøjet blodtryk, hjertekar-sygdomme og mavekræft.

Interessant er også at rapporten fra Århus Universitet har også set på danskernes vaner og opfattelser. Bl.a. viser den, at danskerne godt er klar over, at deres eget forbrug af slik og chips er for højt. Hver især mener vi dog, at vores eget forbrug er lavere end andre danskeres forbrug😂😂😂

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *