Vand inden træning?

Af d. 6. februar 2019

Mange oplever først at de er tørstige efter træning og venter derfor med at drikke til de er ude af badet og måske endda hjemme i sofaen. Det er meget dumt! Jeg siger ikke at man skal fylde sig med litervis af vand under træningen og dermed være generet af skvulpende mave undervejs. Men det er helt afgørende at din krop har fået tilstrækkeligt med væske i tiden inden træningen, så den er godt hydreret.

Det viser sig nemlig at et væsketab på bare 2 % vil resultere i en forringelse i muskelarbejdet på hele 20 %. Det er sørme ikke så lidt!

Desuden er der markant større risiko for skader under træningen hvis væskedepoterne ikke er optimalt fyldte. Samtlige led i kroppen består af en stor del væske. Hvis der ikke er tilstrækkeligt med væske i ledene vil der være stor risiko for blandt andet diskusprolapser og menisken-skader.

Generelt er vores koncentrationsevne og energiniveau i bund hvis kroppen mangler vand – så husk det nu. Et lille glas i timen er passende for de fleste og lige til at overkomme.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *