Vand er sundt, men du kan også drikke for meget

Af d. 17. januar 2019

At have svært ved at holde sig kan skyldes en svag bækkenbund. Men jeg har haft flere som jeg har sendt til undersøgelse, som kommer tilbage med konklusion om, at bækkenbunden faktisk er ok. Det er typiske kvinder, men har gennem tiden også haft sendt et par mænd til lægen, der mener, der er noget galt, fordi de skal tisse for meget og har svært ved at holde sig og holde tæt.

Årsagen til urininkontinens kan nemlig være et alt for stort væskeindtag. Det kaldes overløbsinkontinens. Flere drikker langt over de anbefalede 2 liter vand. Flere tænker 2 liter er sundt og endnu mere vand er endnu sundere. Nogle tror også at drikker de mere end de 2 liter renser de kroppen ud. Det er ikke korrekt.

Dyrker du meget sport og evt. maratonløb og triatlon skal du naturligvis drikke mere end de 2 liter. Men os helt almindelige mennesker har altså ikke brug for mere. Og husk at te, juice tæller med i regnskabet.

Blæren har det allerbedst med at tømme sig regelmæssigt. Om morgenen med 5-6 l i sig og resten af dagen med 2,5-3 dl i sig. Drikker man 1½ – 2 l om dagen skal man lade vandet 5-6 gange i løbet af et døgn, ca. hver 3.-5. vågen time og måske en gang om natten, når man er lidt ældre. Gør man dette løber blære ikke over og man er kontinent – bare ved at drikke mindre.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *