Undlad fedtstof og du indtager færre kalorier eller?

Af d. 29. november 2013

Nedenstående undersøgelse bruger jeg som eksempel på, at det ikke hjælper at  tænke: ”Jeg undlader noget og så spiser jeg mindre”.

Og også i forhold til fedt, der jo indeholder mere brændstof end eksempelvis brød. Mange tænker, at det er godt at skære fedtet væk fordi det indeholder meget energi. Resultatet er bare, at man bliver mindre “tilfreds i munden” og mindre mæt og spiser mere kulhydrat og ender op med at have indtaget flere kalorier i sidste ende. Mit råd er at spise en skive brød med fedtstof, fremfor for 2-3 stykker brød uden noget. Mentalt er det også en helt anden oplevelse. Et stykke brød med smør eller olie smager jo fantastisk!!

Bente Klarlund skriver: ”I en undersøgelse på en italiensk restaurant var nogle af deltagerne således bevidste om, at de ville indtage færre kalorier, hvis de undlod at dyppe brødet i olie. Hvad de ikke var bevidste om, var, at de i stedet spiste meget mere brød end de deltagere, der dyppede brødet i olien.

Kilde: Wansink B, Linder LR. Interactions between forms of fat consumption and restaurant bread comsumption, Int J Obes Relat Metab Disord 2003 Jul: 27(7):866-8.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *