Umahro Cadogan: Kylling i æble-banan-frakke
Jeg har før lavet bananpandekager og kylling sammen til brunch. Nu, hvor kyllingen bliver vendt direkte i dejen, slår du to fluer med et smæk — et smæk tilsat masser af velsmag.
Mængde
Nok til en sulten families aftensmad og så endda et par stykker til madpakken næste dag.
Tilberedningstid
30 til 35 minutter.
Holdbarhed
Kyllingestykkerne kan holde sig to til tre dage i køleskabet.
Anvendelse
Til aftensmad, til brunch, som natmad, som frokost, i madpakken eller som et hurtigt mellemmåltid. Passer godt i en lille barnehånd, der gerne vil spise selv.
Du skal bruge
- 1 banan, most
- 2 store æg1 1⁄2 dl brunt rismel eller fintmalet fuldkornsspeltmel
- 1 æble, fintrevet
- 1 hvidløg, finthakket
- 1 tsk mellemstærk karrypulver
- En knivspids vaniljepulver
- En knivspids hav- eller stensalt
- Et drys friskkværnet, sort peber
- 500 gr kyllingefilet, skåret i tynde strimler på tværs eller i tykke tern
Så let er det
Rør bananmos, æg, mel, revet æble, hvidløg, karrypulver, vanilje, salt og peber sammen til en tyk, klistret — men flydende — dej.
Vend kyllingestykkerne godt og grundigt i dejen. De skal være helt dækkede. Læg kyllingestykkerne på en bradepande beklædt med bagepapir. Hæld resten af dejen hen over kyllingestykkerne. De skal have 20-25 minutter i en 180° C varm ovn. Giv dem eventuelt de sidste par minutter under ovnens grillelement, så dejen bliver helt sprød.
Alternativt kan de steges i kokosolie eller smør. Kyllingestykkerne skal have 4-5 minutter ved mellemhøj varme, vendes og så have yderligere 4-5 minutter på den anden side.