Umahro Cadogan: Små grøntsagsmuffins med ærter og porrer
Små kompakte godbidder med skjult grønt.
Mængde: Omkring 12 muffins.
Tilberedningstid: 45-50 minutter.
Holdbarhed: Op til fire dage i køleskabet.
Anvendelse: Som forretter, i madpakker eller til natmad. Du kan ogsåspise dem i stedet for brød.
Du skal bruge
- 1 porre, skåret i tynde ringe
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie eller økologisk smør
- Hav- eller stensalt
- Friskkværnet, sort peber
- 2 1⁄2 dl yoghurt naturel eller sojayoghurt
- Yderligere 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 3 æg
- 3 dl quinoamel
- 1⁄2 tsk bagepulver
- 200 gr optøede ærter
Så let er det
Sauter porrerne i olien i 10-12 minutter ved mellemhøj varme, til ringene er bløde og søde. De må ikke blive brune.
Bland quinoamel og bagepulver samt et drys salt og peber grundigt i en skål.
Vend hurtigt melet i ægge-yoghurt-massen og pisk det sammen. Vend ærter og porrer i dejen og kom den øjeblikkeligt i 12 små muffinforme.
Giv muffinsene 25-30 minutter i en 180° C varm ovn, til dejen lige præcis er gennembagt.