Umahro Cadogan: Salsa

Af d. 6. maj 2013

Salsa er endnu en køkkenklassiker. Men jeg tilføjer pære og rosmarin for at give salsaen mere smag — og for at tilføje den masser af friskhed.

Mængde: Giver cirka fire deciliter.

Tilberedningstid: 15 til 18 minutter, medmindre du er meget ferm til at snitte og hakke. I så fald tager det kun ti til12 minutter. Husk, at rødløg, ingefær, hvidløg, basilikum, mynte og rosmarin sagtens kan køres på en foodprocessor.

Holdbarhed: Fire til fem dage i køleskabet.

Anvendelse: Som basis for en salat. Tilføj blot grønne blade af en slags, og så har du en instant salat. Vend kartofler — normale eller søde — med salsaen for at få en anderledes kartoffelsalat, der bliver endnu bedre med lidt oliven eller kapers. Salsaen kan også bruges helt traditionelt. Altsåsom tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ. Salsa og hummus i et pitabrød er heller ikke så ringe — for nu at sige det mildt!

Du skal bruge

  • 1 mango eller papaya, skåret i tern
  • 1 pære, skåret i tern
  • 1 rød peberfrugt, skåret i fine stykker eller strimler
  • 1⁄2 rødløg, finthakket
  • 5 g frisk ingefærrod, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1⁄2 håndfuld frisk basilikum
  • 1⁄2 håndfuld frisk mynte
  • Bladene fra 1 kvist frisk rosmarin, hakket groft
  • 1 rød chili uden kerner, finthakket
  • Friskpresset saft af 2 økologiske limefrugter
  • 2-3 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 3-4 dråber fishsauce
  • Hav- eller stensaltFriskkværnet, sort peber

Så let er det

Skær mangoen i tern. Begynd med at stille den på højkant på siden. Skær begge sidestykkerne af ovenfra og nedefter, så du har to stykker mango helt uden sten samt midterstykket, hvor stenen sidder i. Læg de to understykker med skærefladen nedad og skær dem i tykke strimler på langs — med skræl på. Nu kan du snildt skære skrællen af hver strimmel i et hug med en lille grøntsagskniv, og så er det jo nemt at skære de lange stænger i tern. Skær skrællen af midterstykket i et langt stykke og snit tynde flager af mangokød af stenen. Det sidste mangokød må du nyde på stedet ved at suge det af stenen.

Vend mango, pære, peberfrugt, rødløg, ingefær, hvidløg, basilikum, mynte, rosmarin, chili, limesaft, olivenolie og fishsauce sammen og lad det trække i 15-20 minutter. Smag til med en smule salt og peber

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.