Umahro Cadogan: Powergrød

Af d. 8. november 2013

En fløjlsblød grød, der ikke tager lang tid at lave, og som mætter helt til frokost. Det er morgenmad, der duer. Og en kærlig henvendelse fra dig til din krop.

Mængde

En stor portion til en forælder eller sulten teenager. Eller til to sultne, mindre børn.

Tilberedningstid

Fem minutter aftenen før og fem minutter næste morgen.

Holdbarhed

Skal selvfølgelig spises med det samme.

Anvendelse

Morgenmad … eller natmad!

Du skal bruge

  • 1-1 1⁄2 dl grove gryn eller flager (havregryn, speltflager, boghvedeflager, risflager, bygflager, hvedeflager eller lignende)
  • 1⁄2-1 dl tørret frugt (rosiner, abrikoser, figner, svesker, dadler eller lignende)
  • 1⁄2-1 dl rå nødder, frø eller kerner (mandler, græskarkerner, solsikkefrø, cashewnødder eller lignende)
  • Friskpresset saft og fintrevet skal af 1⁄4 økologisk appelsin eller 1⁄2 økologisk citron
  • 3-4 dl vand
  • 1 spsk kokosmel
  • Lidt stødt kanel
  • En smule vaniljepulver
  • En knivspids hav- eller stensalt
  • En knivspids friskkværnet, sort peber
  • 1-2 spsk hørfrø- eller jomfrukokosolie

Så let er det

Læg gryn, tørret frugt og nødder, frø eller kerner i blød i vand direkte i gryden og lad det trække natten over. Grøden skal koges næste morgen.

Næste morgen tilsætter du citrussaft og –skal, kokosmel, kanel, vanilje, salt, peber og eventuelt krydderier, inden du bringer grøden i kog ved mellemhøj varme. Det tager blot et par minutter, da grynene allerede er udblødte af vandet.

Rør hørfrø- eller kokosolie ud i grøden, når den er taget af varmen, eller top med en klat smør. Bon appetit!

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *