Umahro Cadogan: Polentastænger med peberfrugt og forårsløg
Simple majsgryn bliver en himmerigsmundfuld, når blot de får vand, varme og omrøring.
Mængde: Nok til en forret til seks-otte personer. Eller til en familiemiddag med ekstra til madpakken dagen derpå.
Tilberedningstid: 40-45 minutter.
Holdbarhed: Polentastængerne holder sig to til tre dage i køleskabet.
Anvendelse: Som forret, i madpakken. Eller i stedet for brød og lignende kulhydratkilder i aftensmaden og frokosten.
Du skal bruge
- 9dl vand
- Hav- eller stensalt
- 3 dl polenta
- 2 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
- Ekstra jomfruolivenolie
- Friskkværnet, sort peber
Så let er det
Bring vandet i kog, kom et drys havsalt i og hæld polentaen i lidt efter lidt, mens du pisker, så der ikke dannes klumper.
Skru ned for varmen og lad polentaen simre i 25-30 minutter, til den er tyk og fast. Husk at røre regelmæssigt, så polentaen ikke brænder på i bunden.
Sauter i mellemtiden forårsløg og peberfrugt sammen med 1-2 spsk olie og en smule salt og peber, til de er møre.
Når polentaen er kogt færdig, rører du så meget olie ud i den, som din samvittighed tillader dig. Vend hurtigt grøntsagerne i polentaen. Hæld den derefter i et fad beklædt med bagepapir og lad den stå i 20-30 minutter eller længere, til den er fast og har sat sig. Skær nu så meget af polentaen, som du vil spise, i tykke stænger. De kan nydes kolde eller giv dem en hurtig tur i en varm ovn eller på en varm pande.