Umahro Cadogan: Polentastænger med peberfrugt og forårsløg

Af d. 9. september 2013

Simple majsgryn bliver en himmerigsmundfuld, når blot de får vand, varme og omrøring.

Mængde: Nok til en forret til seks-otte personer. Eller til en familiemiddag med ekstra til madpakken dagen derpå.

Tilberedningstid: 40-45 minutter.

Holdbarhed: Polentastængerne holder sig to til tre dage i køleskabet.

Anvendelse: Som forret, i madpakken. Eller i stedet for brød og lignende kulhydratkilder i aftensmaden og frokosten.

Du skal bruge

  • 9dl vand
  • Hav- eller stensalt
  • 3 dl polenta
  • 2 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Friskkværnet, sort peber

Så let er det

Bring vandet i kog, kom et drys havsalt i og hæld polentaen i lidt efter lidt, mens du pisker, så der ikke dannes klumper.

Skru ned for varmen og lad polentaen simre i 25-30 minutter, til den er tyk og fast. Husk at røre regelmæssigt, så polentaen ikke brænder på i bunden.

Sauter i mellemtiden forårsløg og peberfrugt sammen med 1-2 spsk olie og en smule salt og peber, til de er møre.

Når polentaen er kogt færdig, rører du så meget olie ud i den, som din samvittighed tillader dig. Vend hurtigt grøntsagerne i polentaen. Hæld den derefter i et fad beklædt med bagepapir og lad den stå i 20-30 minutter eller længere, til den er fast og har sat sig. Skær nu så meget af polentaen, som du vil spise, i tykke stænger. De kan nydes kolde eller giv dem en hurtig tur i en varm ovn eller på en varm pande.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.