Umahro Cadogan: Omelet med løg og spinat

Af d. 10. juni 2013

Hemmeligheden bag en lækker omelet er lav temperatur, så bunden ikke brænder på, inden overfladen holder op med  at flyde.

Mængde: Til to sultne børn — eller én meget sulten forælder eller teenager.

Tilberedningstid: 10 til 12 minutter.

Holdbarhed: Resterne kan spises på en madpakke.

Anvendelse: Morgenmad, frokost, mellemmåltid eller som basis for en hurtig aftensmad. Et stykke hjemmebagt fuldkornsbrød fuldender måltidet.

 Du skal bruge

  • 1-2 løg eller rødløg, skåret i papirtynde ringe
  • 2-3 økologiske æg
  • 1 tsk karrypulver eller gurkemeje
  • Friskkværnet, sort peber
  • Hav- eller stensalt
  • Eventuelt 5-6 dråber fishsauce
  • 2-3 spsk ekstra jomfrukokosolie eller
  • økologisk smør
  • 200 g babyspinat

Så let er det

Smelt kokosolien på en stor pande over mellemhøj varme og tilføj løgene. Sauter løgene i 2-3 minutter, til de er bløde. De må ikke blive brune, så er panden for varm.

Pisk i mellemtiden æg, karrypulver, peber og salt samt eventuelt fishsauce skødesløst sammen. Blandingen skal ikke være helt homogen. Bare blommen er slået i stykker, er alting okay. Når løgene er bløde, tilsætter du spinaten. Giv den 1 minut på panden, til den falder sammen.

Hæld æggemassen på panden og rør et par gange, så den bliver blandet med løg og spinat. Lad omeletten sætte sig halvt. Altså sådan, at der er en fast bund, samtidig med at der stadig er flydende æggemasse ovenpå. Prik hul på omeletten et par steder og vip panden rundt, så æggemassen løber ned i hullerne.

Giv omeletten yderligere 3-4 minutter, til over- fladen er størknet. Tjek, at den ikke brænder på eller brænder fast i bunden. Hvis bunden begynder at blive mørk, inden overfladen er fast, er panden for varm.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.