Umahro Cadogan: Minikartoffelpizzaer

Af d. 28. juni 2013

Når jeg tænker på denne ret, er min første indskydelse: Dette er spiselige oblater fra jordens gudinde, Gaia. De smager i hvert fald guddommeligt godt!

Mængde: Et mættende aftensmåltid til en stor familie samt lidt ekstra til madpakken dagen derpå.

Tilberedningstid: 45 minutter til at lave dejen og cirka lige så lang tid til at bage dem, hvis du bruger al dejen på en gang.

Holdbarhed: De holder sig i op til to dage i køleskabet, hvis du ikke har guflet dem inden da.

Anvendelse: Som forret, som hovedmåltid sammen med nogle flere grøntsager og noget protein, som natmad, til brunch og i madpakken.

 Du skal bruge

  • 25 gr gær
  • 2 tsk honning
  • 1 1⁄2 dl håndvarmt vand
  • 1 spsk hav- eller stensalt samt ekstra til at
  • strø over pizzaerne
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie samt ekstra til at stænke pizzaerne med
  • 250 gr kæmpedurummel — plus lidt ekstra til udrulning af dejen
  • 4 kartofler, skåret i så tynde skiver som muligt
  • 2 rødløg, skåret i så tynde ringe som muligt
  • Et drys friske eller tørrede middelhavskrydderier såsom rosmarin, salvie, oregano eller lignende
  • Friskkværnet, sort peber

Så let er det

Opløs gær og honning i vandet. Lad det stå 5-10 minutter, så gæren vågner op til dåd. Tilsæt salt og olivenolie og opløs det i væden.

Rør halvdelen af melet ud i væden og bland grundigt. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, mens du ælter dejen. Ælt dejen godt og grundigt i 5 minutter, når alt melet er tilsat.

Lad dejen hæve i 30 minutter under et vådt klæde. Del dejen i 4 eller 8 stykker og ælt dem atter en gang. Rul dejen ud i 4 små eller 8 mini- og tynde pizzaer. Hvis du har en pizzaspatel, så drys den med mel
og læg dejen ovenpå. Ellers kan du bruge et tyndt skærebræt, hvis det er stort nok, til at pizzaen kan ligge på det. Eller bagsiden af en bageplade. Top med kartoffel, rødløg, krydderier, et stænk olivenolie
et drys salt og en smule peber, lige inden pizzaerne skal bages. Ikke før, for så kan olien og væden fra grøntsagerne opløse dejen.

Skub pizzaen af pizzaspatelen og direkte ned på en bagesten i bunden af ovnen. Pizzaerne skal have 12-15 minutter i en 250° C varm ovn. Bag dem to ad gangen, hvis de kan være der. Alternativt kan du bage pizzaerne på bageplade i bunden af ovnen beklædt med bagepapir – sørg for at

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

1 komment

  1. Lyder lækkert 🙂 men hvorfor egentlig ikke drysse lidt frisk parmasan henover 🙂 super fed blog i øvrigt…