Opskrifter

En klassiker med et twist. I dippen mødes Middelhavet smagsmæssigt med Thailand og Sydøstasien.

Mængde: Forret til otte personer, protein til en god familieaftensmad og måske endda med lidt rester til madpakken dagen derpå.

Tilberedningstid: Omkring 40 minutter.

Holdbarhed: Kyllingespyddene kan holde sig to dage i køleskabet, men saucen kan holde sig i op til en uge i køleskabet.

Anvendelse: Som forret eller som proteindelen i aftensmaden, i madpakken, til en brunch eller som festmad.

Du skal bruge

  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg, pillet
  • 1 stang citrongræs, hakket fint
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 dl kokosmælk
  • 4 spsk tamari eller sojasovs
  • Saften af 1 lime
  • 1 dl crunchy peanutbutter
  • 1 dåse flåede eller hakkede tomater
  • Eventuelt 3-4 udstenede dadler til at søde med

Små grillspyd af træ

  • Vand
  • 400 gr kyllingebryst, skåret i tynde strimler • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet, sort peber

Så let er det

Sauter chiliflager, hvidløg, løg, citrongræs og gurkemeje i sesamolie i en gryde ved mellemhøj varme i 10-12 minutter, uden at løgene og hvidløgene bliver brune.

Tilsæt kokosmælken og tomaterne og lad sovsen simre i 35-40 minutter, til den er tyk og lækker. Husk at røre fra tid til anden, så sovsen ikke brænder på i bunden. Kør derefter sovsen på en blender med tamari, limesaft og peanutbutter. Pas på, du ikke får et varmt sprøjt i ansigtet. Smag til med lidt dadler, hvis dippingsovsen skal være lidt sødere.

Læg grillspyddene i blød i vand i et par minutter, så de er godt våde. Så brænder de ikke på, når
du kommer kyllingen i ovnen eller på grillen.

Spid hver kyllingeluns på spyddene og læg kyllingespyddene på en bradepande med bagepapir i bunden. Drys med salt og peber.

Giv kyllingespyddene 15-20 minutter i en 180° C varm ovn, til de er gennemstegte, møre og endnu saftige. Spis dem peanut-tomat-saucen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment