Umahro Cadogan: Hummus

Af d. 8. april 2013

 

Kikærtemosen er en klassiker, der kan mere, end du tror. Det er en af de retter, hvor du roligt kan gå lidt på eventyr og eksperimentere med anvendelse og ingredienser.

Mængde: Giver cirka fire deciliter, hvilket nok skulle holde til et familiemåltid eller tre …

Tilberedningstid: Ti til 12 minutter, hvis du bruger kogte kikærter på dåse. Ellers må du regne med yderligere et døgn, fordi kikærterne skal sættes i blød, inden de er parate til at blive brugt.

Holdbarhed: Tre til fire dage i køleskabet. Anvendelse: Som dip til grøntsager og fjerkræ, i pitabrød som smørepålæg på brød. Blendet med lidt vand fungerer hummussen fint som en slags sovs eller creme. Du kan også vende kartofler i hummussen efter at have rørt den med krydderurter.

Du skal bruge

  • 3 dl drænede, kogte kikærter (du kan godt tillade dig at bruge dem på dåse, for eksempel de økologiske fra Biona eller Kavli)
  • 2 fed hvidløg
  • Friskpresset saft og fintrevet skal af1⁄2-1 økologisk citron
  • 1⁄2 dl tahin
  • 2-3 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk fintmalet spidskommen
  • Friskkværnet, sort peber

Så let er det

Kør alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor, til du har en helt fin fløjlsblød creme.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.