Umahro Cadogan: Himmelsk tomatsovs
Som at spise fløjlsbløde mundfulde af det solskin, som tomaterne har lagret for dig.
Mængde: Nok til fire store pizzaer (se opskrifterne) eller ret mange portioner fuldkornspasta.
Tilberedningstid: 45 til 60 minutter.
Holdbarhed: Holder sig snildt fire til fem dage i køleskabet eller et par måneder i fryseren.
Anvendelse: Til pizzaer, på fuldkornspasta, til brune ris og andre hele korn og gryn, i pitabrød, som grøntsagsdip, til dampet eller ovnbagt fisk, til ovnbagte grøntsager og i alle andre sammenhænge, hvor du kunne ønske dig tomaternes unikke sødme i en fløjlsblød version.
Du skal bruge:
- 3 løg, skåret i papirtynde skiver
- 3 fed hvidløg, skåret i papirtynde skiver
- Hav- eller stensalt
- Friskkværnet, sort peber
- 2-3 spsk økologisk smør, kokosolie ellerekstra jomfruolivenolie
- 4 dåser flåede eller hakkede tomater
- Friske krydderurter, for eksempelbasilikum, salvie eller oregano
Så let er det
Sauter løg og hvidløg i smør eller olie med salt og peber ved lav varme i 10-15 minutter, til løgene er klare, bløde og søde.
Tilsæt tomater, bring sovsen i kog og lad den derefter simre under låg ved lav varme 30-45 minutter. Husk at røre regelmæssigt.
Kom de friske krydderurter i tomatsovsen,
tag gryden af varmen og lad sovsen trække 5-10 minutter under låg, så krydderurterne lige kollapser.