Umahro Cadogan: Guacamole

Af d. 12. maj 2013

Mængde: Tre til fire deciliter.

Tilberedningstid: Ti til 12 minutter, hvis du allerede har majs. Ellers tager det yderligere 15 minutter at koge nogle majskolber, afkøle dem og skære kernerne af.

Holdbarhed: En til to dage i køleskabet.

Anvendelse: Brug guacamolen som dip eller hæld den over kogte kartofler eller rodfrugter. Den er også god til at smøre på tilberedt fisk, fjerkræ eller kød, ligesom den fungerer fint som smørepålæg. Du kan også hælde den direkte ned i pitabrød sammen med alskens godter.

Du skal bruge

  • 2 limefrugter
  • 2 1⁄2 dl kogte majskerner. Det er allerbedstat ”skrælle” majskolber, du selv har kogt, men ellers kan du også bruge kogte, økologiske majs fra dåse.
  • 1⁄2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 forårsløg eller 1 lille salatløg, finthakket
  • 10 cherrytomater, skåret i kvarter ellerendnu mindre stykker
  • Eventuelt chili, finthakket
  • Hav- eller stensalt
  • 3 modne avocadoer

Så let er det

Riv skallen af den ene af limefrugterne og skær derefter frugtkødet fra limefrugten i mindre stykker. Kør den revne limeskal, limefrugtkødet, majs og hvidløg i en foodprocessor, til du har en grov puré. Hæld den grove puré i en skål og tilsæt forårsløg, cherrytomater og eventuelt chili sammen med et meget lille drys salt. Mos det med en gaffel.

Skær avocadoerne i kvarter og fjern stenene. Gem stenene, hvis du ikke serverer guacamolen lige med det samme, de kan nemlig konservere guacamolen, mens den står i køleskabet. Skær avocadoerne i grove stykker.

Bland avocadostykker og eventuelt chili samt koriander i skålen med alle de andre godter.
Bland det godt og grundigt og mos det meste af avocadokøddet ud i blandingen, men lad et par grove bidder overleve. Pres saften fra den anden limefrugt ud over guacamolen.

Kom stenene tilbage i guacamolen, hvis den ikke skal serveres straks, men skal stå på køl i nogle timer. Limefrugtsaften og avocadostenene sørger for, at guacamolen ikke bliver misfarvet, mens den står og venter i køleskabet.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.