Tror du også, at man kun kan være slank, hvis man spiser sundt?

Af d. 4. oktober 2019

Dette er en af de største fraser og ikke mindst faldgruber i folks stræben efter at tabe sig og blive sunde.

Jeg har startet en del op i både mit online-forløb og mit Bootcamp-forløb. De skal svare på en masse spørgsmål om kost, bevægelse, deres generelle sundhed, og hvad der går godt for dem, og hvad der er en udfordring.

Der er virkelig mange, der skriver, at der er en god cirkel, og der er en dårlig cirkel. En god cirkel er, når man spiser sundt hele tiden. Jeg er godt klar over, hvad de mener, der er en dårlig cirkel, men jeg beder dem alligevel om at sætte ord på det. Det kan være alt lige fra, at man ikke selv har lavet sin mad og på den måde ikke kan styre, hvor meget den indeholder af kulhydrater, og ”kulhydrater er jo ikke godt, hvis man skal tabe sig”. Eller at der er jubilæum på kontoret, og så har man taget et enkelt stykke kage.

De beskriver det her svingen ind og ud af sundt/ikke sundt, må/må ikke, enten/eller.

Til jer, der følger med i, hvad jeg skriver, vil I vide, at det er noget, jeg tit berører. For det er virkelig en af de helt store faldgruber, at folk tror, at det skal være sundt hele tiden, for at man kan være slank.

Jeg spiser ikke sundt hele tiden. Hvis jeg har en virkelig travl dag, så kan det være, at jeg ikke får spist nok grønsager. Så må jeg tænke, at der er en ny dag i morgen, hvor jeg så kan spise mere grønt.

Så det, der er afgørende for at være normalvægtig og komme til at se ud, som man gerne vil, er til hver en tid, hvor meget man indtager i forhold til, hvor meget man bevæger sig. Og det kan godt lade sig gøre, at der både er kage, påskeæg og karrysild med snask på og så stadig være slank.

Det er helt helt forkert at tror, at man kun må spise sundt, hvis man vil tabe sig og være slank. Du kan sagtens indtage mindre sund mad. Det vil altid handle om mængden.

Jeg kender virkelig mange normalvægtige, slanke mennesker, som netop spiser alt.

Så prøv at lade være med at tænke, at der er en god cirkel, der hedder ”Kun sund mad og bevæg dig 10.000 skridt om dagen og få trænet”, og hvis det ikke sker, så er det hele noget møg, og så kan jeg lige så godt gå all in på den dårlige cirkel og sætte mig i sofaen med en stor pose chips.

Du skal lære at forstå, at selv i det sunde liv findes der inaktive dage, og der findes dage med chokolade, kage og få grønsager.

Det er der, nøglen til at lykkes, ligger.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *