Træk vejret – helt ned i maven

Af d. 11. oktober 2011

At du trækker vejret, er essentielt for dit liv. Men hvordan du trækker vejret, er en essentiel del af din livskvalitet. Hvis du tænker på, hvor længe du kan overleve uden mad, vand og dernæst ilt, kan du få et tydeligt billede af hvordan din krop prioriterer, da der ikke er meget tid for kroppen til at fordøje din mad, hvis du er i mangel på ilt. Billedet kan forhåbentlig også være med til at illustrere, hvor vigtigt det er at trække vejret ordentligt.

De fleste voksne mennesker har ikke styr på deres vejrtrækning – uden selv at være klar over det. De moderlige råd om at ”trække maven ind og skyde brystet frem” for at se slankere ud (ja, vi har alle sammen prøvet det), kan resultere i, at voksne mennesker kun trækker vejret ned i brystet og ikke hele vejen ned i maven. Kroppen får derfor kun en reduceret mængde ilt ud i kroppen, hvilket kan betyde tidligere alderstegn og skavanker. Problemer med nakke og skuldre er eksempelvis ofte et problem hos folk, der ikke trækker vejret ordentligt, fordi kroppen automatisk tager musklerne i nakken i brug, for at optimere vejrtrækningen. Skuldre og nakke skal være fuldstændig i ro, når du trækker vejret. Hovedpine, søvnproblemer og stress har også vist sig at være direkte i forbindelse med en forkert vejrtrækning.

Også i kampen mod de ekstra kilo, toning af mavemusklerne eller når det handler om at komme af med ”gravid-maven”, som mange kvinder især prøver at slippe af med i træningscentret, er et korrekt åndedræt vigtig. En træning af åndedrættet vil give dig kontrol over din mavemuskulatur, hvorefter du kan træne dine mavemuskler hårdere og med større effekt. Samtidig er en stærkere mave med til at stabilisere din ryg, så du også har mulighed for at træne de større muskelgrupper i ryggen med endnu mere energi og sikkerhed imod skader.

Stressrelease, energi og bedre træningsvilkår – i et enkelt åndedrag og helt gratis.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *