Tip til at få flere fuldkorn
Af d. 8. maj 2014
Tip: Når du handler ind, kan du gå efter fuldkornslogoet, hvis du er i tvivl om, hvilke fødevarer der indeholder kostfibre.
Tip: Spis gerne mange forskellige grønt-sager og frugt med forskellig farve hver dag – farverne repræsenterer nemlig forskellige vitaminer og mineraler.
Tip: Nu hvor grøntsagerne skal fylde halvdelen af din tallerken, er det med at få dem til at smage himmelsk. Nogle elsker rå eller dampede grøntsager – eksempelvis blomkål – andre har brug for lidt mere smag og kærlighed, før grøntsagerne går direkte ind. Så frem med kogebøgerne og brug internettet til at google nye, lækre måder at tilberede grønt på. Pesto, olie, lidt frugt, soja, krydderurter og smør gør underværker! Citronskræl, ristede mandler, sort peber og lidt god olivenolie klæder eksempelvis ultra -tynde skiver af blomkål umådeligt godt.
Tip: Et mandolinjern forvandler spidskål, hvidkål, fennikel, blomkål og rødkål til delikat, sprød salat, som indeholder langt flere kostfibre og vitaminer end almindelig grøn bladsalat.