Tager du for meget antibiotika?

Af d. 12. december 2016

Har modtaget en besked fra en kommunikationsmedarbejder fra Sundhedsministeriet som fangede min interesse personligt.

Jeg har igennem mange år lidt af blærebetændelse og min læge har af flere omgange talt med store bogstaver, fordi jeg har bedt om, at få udskrevet antibiotika uden at møde op. ”Jeg ved jo hvad det er og jeg har meget travlt. Kan du ikke bare udskrive den recept?” Dertil havde min læge en lang forklaring om risikoen ved, at indtage for meget antibiotika. Det farlige ved at indtage for meget antibiotika er, at hvis du tager det for ofte, kan du udvikle resistens, som betyder at hvis du på et senere tidspunkt eksempelvis får lungebetændelse, så virker antibiotikaen ikke. Min læge fortalte, at han oplever det ved kvinder, der ofte lider af blærebetændelse, samt at der er en stigende tendens til, at forældre ønsker at deres små børn skal have det, når de er syge.

Jeg er åbenbart ikke den eneste kvinde, som ofte lider af blærebetændelse og har gjort siden jeg var helt ung. Undersøgelser viser at specielt yngre kvinder indtager for meget antibiotika og at det faktum har gjort, at Sundhedsministeriet har udviklet en kampagne for, at oplyse og informere de unge kvinder om den øgede risiko ved at udvikle resistens.

Det budskab vil gerne hjælpe med at sprede. Læs mere HER.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *