Sygdom og trang til søde sager

Af d. 7. maj 2012

De fleste har nok prøvet at ligge syg, hvor det eneste man har lyst til at spise er slik, kager og is. Altså de traditionelt usunde og alt for hurtigt optagelige kulhydrater, som man normalt skal holde sig langt fra.

Det er helt naturligt. Kroppen vil gøre alt for at generere noget hurtig energi, og selvom en vitaminbombe af en spinatsmoothie måske lyder mest fornuftigt, er det faktisk ikke nødvendigvis sådan, det hænger sammen.

Der er faktisk heller ingen undersøgelse, der hidtil har formået at påvise effekten af ekstra vitaminer og mineraler ved forkølelse og influenza.

Kroppen har brug for ekstra energi i form af kalorier når man er syg. Og gerne hurtig energi. Især hvis den generelle appetit ikke er så god, gælder det bare om at give efter og spise hvad kroppen kalder på.

Det optimale er selvfølgelig at kombinere med sunde fødevarer som indeholder masser af vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer – men lige præcis i under en influenza-lignende sygdom, er det førsteprioritet af få kalorier nok – og gerne lidt ekstra! Derfor er det vanvittigt vigtigt at lægge eventuelle slankekure og andre kaloriebegrænsninger på hylden indtil du er frisk igen.

Selvom du ligger helt stille, skal du huske at kroppen bruger utrolige energiresurser på at holde immunforsvaret i gang.

Men husk nu, at det kun er mens du er syg, at du kan bukke under for kulhydrattrangen med god samvittighed.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *