Svar på spørgsmål om Sundhedsstyrelsen anbefaleringer af maksimum 500 gram kød om ugen

Af d. 23. september 2013

Sundhedsstyrelsen anbefaler max. 500g kød om ugen og her menes okse, kalv, lam og svin. Dette svarer til max. 2-3 middage om ugen. Deres anbefalinger bygger på en række studier, der netop viser, at der ses en sammenhæng mellem indtaget af rødt kød samt forarbejdet kød og risikoen for udvikling af visse kræftformer. Deres anbefalinger bygger bl.a. også på et stort europæisk forskningsprojekt, der omfatter 448.568 personer i 10 europæiske lande herunder også Dk. Undersøgelsen har varet i 13 år og viser, at hvis du spiser mere end 160g forarbejdet kød om dagen (pølser, bacon, kødpålæg osv.) er din risiko for at dø i løbet af de kommende 12,7 år 44% højere, end hvis du kun spiser 20 g. (de 160g svarer til 2 stk. pølser og 1 skive bacon)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *