Øvelse nr. 3 i første program til den flotte maven: Stærk mand med tov

Af d. 2. november 2015

Formål: Træner de stabiliserende muskler omkring mave og ryg samt musklerne i øvre ryg, når du trækker armene til dig, idet du går tilbage.

Sådan gør du: Stå med lige ryg og let bøjede knæ. Knib. Ret ryggen, og skyd brystet frem. Sørg for, at under- og overkrop er på linje, så bugens stabiliserende funktion stimuleres helt automatisk. Saml skulderbladene.
Hvis du ikke har prøvet at træne før eller mangler styrke omkring mave, ryg og bækkenbund , så hold en kort pause mellem hver repitation , slip vægten, slap af i maven, knib sammen, og aktiver maven inden du gentager øvelsen. En kort pause mellem hver repetition sikrer, at du har god kontrol over bækkenbund og mave. En progression kan være, at du efter et par uger kan lave flere repetitioner lige efter hinanden og være i stand til at holde knibet og aktiveringen af maven uden pause. Tag udgangspunkt i din form, og arbejd med optimal teknik, før du øger vægten.

Vægt: Fra 25 kg og op, alt efter din styrke og kropsvægt. En kvinde på fx 90 kg kan trække tungere vægt end en på 70 kg, idet man bruger kropsvægt til at flytte vægtskiverne.
• Antal sæt og repetitioner: 2 x 10 • Tempo: Gå så langt i kablet, som du kan, og gå frem igen. Pause efter din styrke i bækken, mave og ryg.

STÆRK MAND MED TOV – den ultimative power-øvelse for begyndere! Brug denne øvelse til at arbejde med mavens stabiliserende funktion samt til at forbedre din holdning og ikke mindst oparbejde samspillet mellem mave og ryg. Øvelsen er eminent, da du med sikkerhed kan optimere din bevidsthed og styrke i mave og ryg uden at overbelaste ryggen. Øvelsen giver sved på panden og booster din energiomsætning

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *