Spiser du også for meget jobkage?

Af d. 6. januar 2017

Det er overskriften i en artikel i dagens Berlinske. “Danskerne spiser 15 procent mere kage hver dag end for ti år siden“,  står der i artiklen. “Stigningen svarer til at der spises en donut, en lille kanelsnegl eller to mellemstore cookies om dagen“, udtaler seniorrådgiver Jeppe Matthiessen fra DTU Fødevareinstituttet.

Det er godt nok meget kage/sukker per dag tænker jeg. Nogle gange spises der mindre i løbet af ugen, men så skejes der ud i weekenden på de tomme kalorier. Når jeg kostvejleder drøftet vi blandt andet, hvordan man fejre. Fejre i sin famile og på sit arbejde. Og i artiklen står der netop, at der fejres rigtig meget på arbejdspladsen i dag med kage. Ferie, barsel, jubilærer, fødselsdage etc. Og at kage forbindes med noget positivt. Og at kager er trendy i dag.

Der er ofte faste rutiner/vaner for, hvordan man fejre. Sådan er det i de fleste familier, firmaer og kulture. Jeg elsker selv et godt stykke kage, men når man læser statistikken er mængden godt nok påfaldende stor. Det er lidt det samme som, når der diskuteres sukkerpolitik i børnehaven, da kage og slik på alle fødselsdage sammenlagt bliver virkelig meget sukker.

Og alt dette skal som altid ses i relation til, hvor meget du bevæger dig. Har du et stillesiddende arbejde, så forbrænder du ganske enkelt meget mindre end, hvis du har et fysisk arbejde. Og så kan for meget kage meget hurtigt lede til øget vægt.

Spørgemålet er om man kan sige nej tak til kage. Om det er at sige nej-tak til kage er, at sige nej til den person, som har købt eller bagt kagen.

Hvad tænker du?

Vi har altid haft tradition for at fejre med champagne i mit firma. Champagne er en del af vores fitness-kultur:-)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *