Spis levende mad

Af d. 20. april 2017

Det er det udtryk jeg bruger om mad, der indeholder næringsstoffer og gør dig sund og stærk. Det er mad, der ikke kun indeholder kalorier, men tilfører makronæringsstoffer (proteiner, kulhydrat og fedt) og mikronæringstoffer (vitaminer og mineraler).

Som eksempel på død mad bruger jeg altid kanelgifler som eksempel. Der er ganske enkelt ikke noget godt i dem. Så hellere spise en hjemmelavet kanelsnegle, eller købe en i Meyers Bageri.

Her er ingredienslisten – og ja, man tror jo det er løgn.

Hvedemel, kanelfyld (sukker, vegetabilsk margarine (delvist hærdet vegetabilsk fedt, vand, vegetabilsk olie, salt, emulgeringsmiddel, E471, surhedsregulerende middel citronsyre, aromaer), farinsukker, vand, abrikoskerner, stabiliseringsmiddel, E1414, kanel, konserveringsmiddel E202 og E282, salt, emulgeringsmiddel pektin, glukosesirup, mandler), mælk, delvist hærdet vegetabilsk fedt af rasp, sukker, gør, æg, vand, salt, bagepulver E450 og bikarbonat, konserveringsmiddel E200 og E282.

Der er ikke mange næringsstoffer, som gør dig sund og stærk.

Du kan købe en pose, som har hængt i Netto i flere måneder og den vil være blød og saftig som var den bagt i går. Ikke pga gode råvarer. For de forgår hurtigt. Nej, pga E-numrene listet ovenfor.

Der findes flere film med burgere, der illustrerer død mad. Mad der ikke er organisk, og som øger din vitalitet, energiniveau etc.

Du kan se eksempel på sådan en film ved, at klikke videre HER.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.