Kost
„Jeg spiser aldrig brød, ris og pasta“, „stenaldermennesket levede af kød, så det gør jeg også“, “sukker er roden til alt ondt“. Nogle har strenge regler for, hvad de må og ikke må spise – og en skarp opfattelse af, hvad der er sundt og usundt. Jeg siger: „Alt med måde“. Sund mad er lavet på levende råvarer uden for meget tilsætning og fyldt med næring, vitaminer og mineraler. Hvis du spiser fornuftigt 80 procent af tiden, kan din krop sagtens klare en lille mængde næringsfattig, usund mad i ny og næ. I længden handler det ganske enkelt om mængder. Derfor rådgiver jeg ud fra 80/20-princippet. Det vil sige, at 80 procent af tiden skal du spise ernæringsmæssig sund mad. Ikke ekstremt – hverken ren råkost eller kødorgie – men helt
almindelig mad, som du spiser derhjemme  (medmindre det er junkfood). Det vigtige er, at du altid sammensætter din tallerken korrekt ud fra makronæringsstofferne protein, kulhydrat og fedt.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment