Spændinger er kroppens protest mod at blive brugt til noget, den ikke kan stå inde for

Af d. 20. april 2012

Spændinger er kroppens protest mod at blive brugt til noget, den ikke kan stå inde for, udtalte en fysioterapeut på et kursus, hvor jeg deltog.

Hans holdning var, at der kan være flere årsager til spændinger i kroppens muskler. Og her talte vi ikke om en forbigående spænding i læggen pga. man har danset hele natten. Men spændinger der bliver ved med at komme igen, eller ikke vil gå væk.

Det kan skyldes at man er født med skævheder i kroppen. Har været ude for et uheld og har fået en skade. At ens arbejdsstillinger ikke er optimale eller, at man selv skaber spændingerne!

Jeg oplever rigtig mange mennesker, der har spændinger i ryggen, skulder og nakken, som udelukkende skyldes det jeg definerer som “spændinger i livet”. Når man kører i for højt gear, eller ikke er glad der hvor man er.

Spændinger kan ses som et udtryk for, at vi i situationen fanges mellem et stærkt ønske om handling eller udtryk og en afmagt eller angst, der holder os tilbage. Ud over det rent muskulære betyder spændingen også, at den psykiske energi blokeres.

Stress sætter sig kropsligt i både lænden og i nakke. Nakken fordi vi ikke trækker vejret med maven. Følelserne er i maven, og hvis man ikke ønsker “kontakt” med dem, så undgår man helt at trække vejret ned i maven, hvormed nakken bliver taget i brug. Vi trækker vejret helt oppe i brystkassen og nakken og åndedrætsmusklen bliver spændte.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *