Sødemidler og light produkter

Af d. 6. april 2017

Når det kommer til at skulle holde vægten eller tabe nogle kilo, er det ofte at folk skifter deres normale ”vare” ud med light produkter. Som en ”her og nu” løsning vil dette også kunne bidrage til et vægttab sammen med de andre faktorer, der er nødvendige for at gå ned i vægt.

Selvom light produkter ikke direkte får os til at tage på, kan de dog lede til type 2 diabetes og andre metaboliske syndromer, da de kan påvirke vores insulin niveau.
I light produkter kan der bruges forskellige sødemidler, de mest kendte er:

  • Aspartam
  • Saccharin
  • Acesulfame potassium
  • Neotame
  • Sucralose

Studier har vist at sødemidler kan nedsætte vores smagsevne, så vi har svært ved at regulere sødme, også kan de påvirke vores kalorieindtag. Tendensen er at vi erstatte kalorierne fra en cola med andet, når vi drikker en cola zero i stedet for.

Når vores krop indtager noget sød, udgiver den insulin da vores blodsukker stiger. Dette gør at sukker forlader vores blod, og bliver i stedet brugt som energi i vores celler eller bliver optaget som fedt. Da sødemidler har et meget lavt energi/kalorie indhold, er der ikke noget kroppen og hjerne kan bruge som energi. Vi bliver derfor ikke tilfredsstillet og vi ender med et for højt insulinniveau, der kan lede til insulinresistens – altså et bindeled til diabetes.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *