Skal kvinder træne med store vægte?

Af d. 5. august 2014

JA DET SKAL DE!!!

Men som jeg ser det, er der meget stor forskel på, hvordan det bliver gjort. For det første skelner jeg meget mellem mande -og kvinde øvelser – forstået på den måde, at ingen kvinder ønsker store overkroppe, hvilket netop mændene ønsker. Dvs. hele designet af programmet er meget forskelligt, og dermed sammensætningen af øvelserne.

På billede ser du Caroline som er en lille nips og som billede viser har hun flere øvelser i sit program, hvor hun træner med meget tung vægt. Synes billede så fint viser min pointe:-)

Læs nedenstående for uddybdende forklaring:

I forbindelse med styrketræning og opbygning af muskelmasse er mange kvinder (desværre) bange for, at de bliver store og maskuline. Først og fremmest er opbygning af muskelmasse enormt komplekst og kræver korrekt træning og kost, samt optimalt hormonspejl. Når det er slået fast, forholder det sig endvidere således, at kvinder fra naturens side ikke er disponeret for at blive nær så store og muskuløse som mænd. I puberteten ændres to væsentlige hormoner af betydning for muskelopbygning; navnlig testosteron og væksthormon, hvilket ændrer kropskompositionen.

Det er dog vigtigt at pointere, at det langtfra kun er hormonerne testosteron og væksthormon der har betydning for muskelproteinsyntesen og dermed opbygning af muskelmasse, men at det som ovenover nævnt er en særdeles kompleks og multifaktoriel proces, hvor tilgængeligheden af proteiner og samspillet med hormonet insulin, samt optimal træning for opbygning af muskler er vigtige komponenter (Burke & Deakin 2002, kap. 5, Bompa & Carrera 2005; Janssen I & Ross R 1999; Häkkinen K et al. 2003).

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *