Skal jeg vælge almindelig cola eller cola light? Hvad er sundest?

Af d. 26. september 2012
Jeg er en af dem, som (Desværre) eeelsker den knustige, metalliske smag af cola.
Mit spørgsmål er nu – skal jeg i bund og grund helt droppe light versionen og i stedet nyde den ægte cola med alt dens sukker, selvom jeg også gerne vil holde min meget slanke figur.
Efter at have læst dit indlæg om cola er jeg dog rigtig glad for, at jeg nu kun nyder den livsfarlige læskedrik ved særlige lejligheder. F.x. når vi spiser ude, går i biografen eller har en “hygge aften” hjemme. Dvs. Et par gange om ugen. Før i tiden var det HVER aften og hele dagen i weekenderne.

SVAR:

Jeg vil lige begynder med at sige, at cola light ikke er livsfarligt. Eller rettere sagt, hvis det er, ved vi det ikke endnu. Og det er netop al uvidenheden om sødestofferne (især Aspartam), som får mig til at være lidt på vagt overfor produkterne. Man ved med sikkerhed, at aspartamen omdannes til træsprit i tarmen, men om mængderne er skadelige, ved man ikke. Personligt vil jeg bare ikke tage nogen chancer eller for den sags skyld anbefale mine klienter at drikke cola light.
På den anden side er almindelig cola jo heller ikke ligefrem sundt. Men sukker ved vi da hvad er og hvad det gøre ved kroppen. Så længe du kun drikker cola så sjældent, som du gør, tror jeg ikke, du skal være bange for hverken den ene eller den anden type. Men personligt ville jeg nok altid vælge den ægte vare. Bare for en sikkerheds skyld.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *