Skal jeg spise efter træning? Er lidt forvirret…

Af d. 23. oktober 2012

Jeg kan godt forstå, at det medfører lidt forvirring når jeg på den ene side anbefaler protein og kulhydrat efter hhv. styrke- og konditionstræning, når jeg samtidig siger, at man ikke bør spise efter træning.

Årsagen til at jeg anbefaler at man spiser hhv. kulhydrat og protein umiddelbart efter træning er, at det er på dette tidspunkt, at muskler og kulhydratdepoter i blod og muskler er mest modtagelige for næring. Dette er en kæmpe fordel hvis man træner med præstationsmål fx i forbindelse med konkurrencesport.
Hvis man derimod “bare” er motionist og træner mere moderat, er det ikke nødvendigt med ekstra måltider efter træningen – og slet ikke hvis man ovenikøbet ønsker at tabe sig.
Den eneste årsag til at spise lidt efter træning under vægttab er, hvis man har erfaret, at man bliver uhensigtsmæssigt sulten i timerne efter træningen og dermed spiser mere end normalt. I dette tilfælde er det bedre at spise en smule (fx en gulerod og et par nødder) lige efter træningen. Dermed vil man “mætte” depoterne mens de er mest sultne.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *