Salttrang

Af d. 30. september 2015

De fleste mennesker kender til salttrangen, som du beskriver den. Der er bare stor forskel på hvor dominerende den er fra person til person. Den skyldes som oftest enten vane-spisning og smagspræferencer. Ofte kan folk som er glade for fedt, også rigtig godt lide saltsmagen. De to smage følges jo også ofte ad i fødevarerne. Det kan selvfølgelig være et problem med for meget fedt og salt – især hvis fedtet er af dårlig kvalitet eller hvis du i forvejen får rigeligt med fedtsyrer som gerne vil tabe dig.

Der er også mulighed for en mere fysiologisk forklaring; Salt består at de to stoffer natrium og klorid – og netop disse stoffer er hovedansvarlige for at styre væsketrykket (det osmotiske tryk) i kropsvæskerne. Hvis der er ubalance i trykket og der kommer mangel på et af stofferne, vil man ofte opleve trang til salt. Der kan eksempelvis opstå ubalance hvis du har ustabilt blodsukker, da der er sammenhæng mellem optagelseshastigheden af sukker i blodet og det osmotiske tryk i tarmen! Derfor er det bedste råd jeg kan give dig (i denne sammenhæng som i så mange andre) at du skal holde dit blodsukker stabilt frem for alt.

Spis derfor groft, masser af grøntsager, drik vand, spis protein af høj kvalitet og sunde fedtstoffer. Så er du godt hjulpet.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *