Skønhed

Jeg udtaler mig i magasinet IN omkring, hvad jeg selv gør for min hud. Har ikke mindre end et kæmpe arsenal af cremer, scrubs etc. og er sikker på at de også gør en forskel. Den helt afgørende forskel, hvis du ønsker en flot hud er dog de 3 statements jeg giver i IN. Nemlig nok søvn, fedtstof (og husk fiskeolien) og at reducere indtaget af sukker.

Rigtig mange af dem som deltager i mit Boot Camp forløb oplever, at deres hud bliver flottere og får mere glød. Og det er vel og mærke uden de har ændret deres hudpleje rutiner.

Hvis jeg sover alt for lidt i perioder, så begynder min hud at slå lidt ud.

Har tidligere citeret Læge Marie Louise von Sperling omkring hud og sukker. Læs lægens forklaring nedenfor.

“Noget af det vigtigste, du kan gøre for at bremse din aldring, er at holde igen med hvidt sukker og forarbejdede kulhydrater. Det vil sige helt at undgå sukker i kager, kiks, ketchup, slik, sodavand, is, desserter samt i hvidt brød, pasta og morgenmadsprodukter som chocopops, cornflakes, croissanter og wienerbrød.

Hvidt sukker og raffinerede kulhydrater danner aflejringer af “karamel” i kroppen. Det sker, når sukker i fri form binder sig direkte til proteiner eller fedt i en proces, der medfører dannelse af skadelige sukkerforbindelser i kroppen. Processen hedder glykosylering, og det er den samme karameliseringsproces, der sker, når du bruner kartofler juleaften eller branker kød på sommergrillen.

De skadelige forbindelser hedder AGE-molekyler, (advanced glycation endproducts). Og at molekylerne hedder AGE, passer godt på det, de gør i din krop, nemlig sætter skub i aldringen. Det sker ved, at de direkte nedbryder elastiske fibre i huden, er grobund for akne, danner aflejringer i blodkarrene, i hjernen og i kroppens binde- og nervevæv. Ud over at huden bliver slap og irriteret, øger ophobning af AGE-molekyler risikoen for sygdommen som diabetes, forhøjet blodtryk, blodpropper, betændelse, demens og kræft.”

2 kommentarer

 1. Hej Lotte
  Jeg følger trofast din blog, men der er noget som har undret mig i et stykke tid. Hvorfor lige den fiske olie og ikke den som hedder Omega 3, som er fra samme mærke? Jeg ved at de begge er fiskeolie men hvad er forskellen. Tager selv den nævnet Omega 3, men er den du tager bedre?

  Venlig hilsen Louise

 2. Hej Louise,

  Jeg sender den ud som video i et blogindlæg nu fra to vinkler så du kan se, hvordan man gør. Det er overkroppen der forskydes fra side til side.

  Jeg har næsten alle mine øvelser i video, da vi bruger dem til kunderne i fitness centeret. Ligger ofte også nogle af dem ud her på bloggen til alle andre:)))

  KH Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment