Sådan ser jeg tidens trend indenfor sundhed og motion 2017

Af d. 13. december 2016
Folk er trætte af formaninger om, at de kun må spise specifikke madvarer og skal træne på en bestemt måde. Og vel og mærke gerne i mange timer for, at opnå den ønskede effekt. Der er i sidste halvår af 2016 skrevet et utal af artikler om, at kost og træning fylder for meget for mange og har fået karakter af fanatisme.
Den måde vi har set på sundhed og kost de seneste år er udelukkende ved at “trække fra” og at skulle spise og lave mad på en anden måde end vi gør. Her tænker jeg på opskrifter og kostteorier, der gør du skal købe anderledes ind etc. I min optik bliver det meget let en negativ måde, at anskue kosten på. Og det er svært for mange, at holde en kostplan, der ikke indeholder den mad de reelt godt kan lide. På et tidspunkt bliver savnet for stort og folk “bryder” kuren. Resultatet er for mange, at det bliver frem og tilbage mellem det “nye – sunde” og det “gamle – usunde”
Vinklen jeg arbejder med i mit arbejde og i min kommende bog er, at du ikke nødvendigvis behøver at spise noget andet. At du kan være sund på spaghetti med kødsovs eller boller i karry. Og at du ikke behøver at holde helt op med at drikke rødvin eller spise kage for at være sund eller normalvægtig.
At det blot handler om, at få kabalen til at gå op mellem kostindtag og energi-ud (bevægelse). Og at du ved at være mere aktiv kan spise normalt og stadig være sund. Og en afgørende pointe her er, at du ikke behøver, at flytte ind i et fitnesscenter for at opnår den effekt/balance. Træning i fitnesscenter er effektivt og godt. Det anbefaler jeg stadig for, at øge din muskelstyrke. Men en krop i balance opnås ved, at sætte den daglige bevægelse i fokus. I min kommende bog har jeg et hav af eksempler på, hvor vigtig den daglige bevægelse er, og hvor stor en forskel det gør i den sunde livsstil. Når jeg bruger ordet kabale, så er det forbi, der er meget bevægelse, der skal indhentes efter en lang dag på kontoret. Uanset hvor hård en dag det end måtte have været for din harddisk (hjerne), så er det en fysisk inaktiv dag. Også selvom det reelt følelse som om du har løbet rundt hele dagen.
Folk vil gerne guides og have gode råd, men der er en voksende modstand mod “du må aldrig spise brød mere eller tage et glas rødvin”. Og heldigvis kan jeg kun sige. Det er vand på min mølle. Dejligt at føle sig lidt trendy i min alder:-)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *