Så meget skal du bevæge dig HVER dag

Af d. 30. august 2017

Daglig bevægelse er afgørende for din sundhed og ikke mindst din evne til, at opretholde din idealvægt.

De fleste kender til reglen med de 10.000 skridt om dagen. En af de kvinder jeg vejleder har spurgt om, jeg kan angive det i tid, når hun ikke gider register skridtene med en måler. Og hvordan tæller cykling i den forbindelse.

Grundreglen er, at det tager ca 1,5 time at gå 10.000 skridt. Dvs. vælger du at cykle i stedet for at gå, skal du cykle i 1,5 time om dagen. For de fleste jeg vejleder er det naturligvis en kombination af de to.

Den daglige motion er SÅ vigtigt for din sundhed og din evne til at opretholde din ideal vægt.

Jeg måler altid mine kunders aktivitet. Herunder skridt, bevægelse, intensitet etc. Jeg har foretaget lidt over 1.000 målinger, og der er en direkte korrelation, dvs. sammenhæng mellem for lidt daglig motion og for høj fedtmasse/overvægt.

En meget vigtig point er, at de 1,5 time ikke behøver være sammenhængende, men kan være 6 x 15 minutter fordelt over dagen. Det kan være cykle/gå til og fra arbejde. Hente og bringe børn. Gåture med hunden. Indkøb etc.

Min klare anbefaling er, at du får de 1,5 time fordelt over dagen.

Hvis du grundet afstand til job er nød til, at køre bil og du sidder ned og arbejder hele dagen, så er der langt til 1,5 time om dagen. Der vil jeg eksempelvis anbefale en gåtur på 15 min om morgenen. 15 min i din frokostpause og en time, når du får fri.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *