KostOpskrifterTallerkenmodel

Jeg har netop sat denne gryde i køleskabet og er klar til at starte en ny uge – et nyt år:))

Til to personer har jeg taget:

 • 4 dl.  havregryn
 • 2 æbler skåret i tern
 • 2 spsk. hørfrø
 • En stor håndfuld mandler – hakket fint.
 • En tsk. salt.
 • Vand til kanten. I køleskabet natten over og koges op i morgen tidlig.
 • Serveres med kanel på.
 • Og et blødkogt æg til.

God aften:-)

4 kommentarer

 1. Glædeligt nytår kære Lotte!

  hvor ser det lækkert ud! Tak for inspirationen

 2. Hej Lotte.
  Tak for lækker inspiration. Jeg har læst om dig og dine forløb i flere magasiner, og har nu fundet vej til din hjemmeside. Jeg synes du virker meget reel og realistisk i din tilgang til en sund livsstil, og jeg håber derfor du kan hjælpe mig med en måske dumt spørgsmål 🙂
  Sagen er den, jeg har en veninde som for et par uger siden, er startet på et forløb med en kostvejleder.
  Hun har fortalt hende, om et for mig hidtil ukendt begreb, kaldet “minus kalorie”-fødevarer.
  Er det noget, du kender til? Angiveligt skulle det være fødevare som kroppen bruger mere energi på at fordøje og omsætte, end den mængde kalorier som fødevaren indeholder. Hun fortalte det fx gælder kål, agurk, broccoli og æbler. Dem mener hun altså man kan spise alle dem man vil af, og ikke tage et eneste gram på.
  Og her kommer min skeptiker altså frem. Er det ikke lige lovlig hokus-pokus? Hun viste sig sin indtastede kostplan med måltider og kalorier. Her var der omkring 500 kalorier pr dag i frugt og grønt kategorien.
  Som så ikke talte med fordi det var “minus-kalorier”, i følge hendes kostvejleder. Så selvom hun skal spise 1500 kalorier, så får hun faktisk mindst 2000, i følge maddagbogens kalorie-beregner. For de 500 i grøntsager tæller ikke. Jeg synes det lyder helt galimatias hvis det skulle være sandt, at kroppen ikke vil tage noget af energien til sig som vægt.
  Så ville kaniner da uddø på rekordtid 😉
  Er det noget du har hørt om og vil du krydse af i sandt eller falsk med denne myte? Jeg er ret nysgerrig men vil ikke udfordre min veninde med snakken, hvis jeg bare er skør når jeg tænker, at det lyder for godt til at være sandt 😉 Hilsner fra Lise

 3. Kære Lise,

  Smiler – man kan ikke snyde termodynamikken – så enkelt er det!! Så jo – er enig med dig!!!

  Kærlige hilsner

  Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment