Ros dig selv kvinde-:)

Af d. 22. juni 2012

Oplever mange spændende ting omkring os mennesker i mit job. Og en af dem den store forskel, der er mellem mænd og kvinder.

I forbindelse med mit boot camp forløb, udfører jeg et hav af test. Man bliver målt og vejet på mange forskellige parametre. Ryggens holdning, fedtprocent, stabilitet, styrke, kondi etc. Testen tager over en time at udføre.

Når jeg har udført alle målinger, giver jeg folk feedback på, hvad der er godt, knap så godt osv.

Det super interessante er at se forskellen mellem mænd og kvinder, når man skal fortælle de andre fra holdet om ens resultat.

Praktisk talt alle kvinderne starter med at fremhæve de målinger, hvor de ikke var så gode, fremfor at fremhæve og være stolt af det, som de har gjort rigtig godt.

Forleden dag åbner en af deltagerne døren fra mit fitness-kontor. Og i samme øjeblik møder hun tog af de andre, der naturligvis straks spørger, hvordan gik din test. Nogenlunde svarer hun, og fortæller om de to test, hvor hun var mellemgod. Og vigtigt at fremhæve er, at hun var mere en god på alle de andre.

Selvsamme dag havde jeg testet en af mændene fra holdet, der på samme måde skulle fortælle et par af de andre deltager om hans resultat. Han havde leveret en sammenlagt mellem god test, men da han blev spurgt fremhævede han de to målinger, hvor han lå i det gode felt.

Og dette er ikke enestående eksempler!!! Jeg oplever det hele tiden. Hvis mændene bare er gode i nogle af målinger fremhæver de det højt, mens vi er sammen, og fortæller meget gerne alle de andre om deres succes. Også selvom det er 2 succeser ud af 15 målinger.

Og ved kvinderne er det lige omvendt. De tager kun armene overhovedet, hvis alle 15 målinger er gode.

Oplever også kvinder, der første gang de møder mig selv siger: “Du har aldrig mødt nogen, der er i så dårlig form som mig vel”. Eller som siger: “Du har aldrig set nogen med så fede lår som mig vel?” Hvortil jeg svarer, at det ikke er de ord, jeg bruger til at omtale andre folks kroppe med, og at jeg forventer de taler i positive vendinger om sig selv. Jeg ville kunne komme med tusinde eksempler om, hvor gode vi kvinder er til at være hårde og kritiske overfor os selv. Og meget mere end godt er.

Vi kvinder er vores egen værste fjende. På det felt må vi være lidt mere som mænd-:)

Ros det som roses kan!!!! Giv dig selv kredit!!! Der er altid noget smukt ved enhver krop:)

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 komment

  1. Så sandt som det er sagt! Den ramte plet…en mavepuster og stof til eftertanke. Vi ved det jo godt og så gør vi (jeg) det alligevel. Tak for påmindelsen. 🙂