Regel nummer 1: BEVÆG DIG!

Af d. 17. juni 2012

Hvad er mest usundt: at være overvægtig, at være ryger, at spise usundt eller at være fysisk inaktiv?

Det vil nok overraske de fleste at det faktisk er mere sundhedsskadeligt at undvige motionen end det er at ryge 20 cigaretter om dagen, veje 15 kilo for meget eller at spise junk-food hver eneste dag. Men det er rent faktisk sandheden.

Det drejer sig både om knogler, muskler, evnen til at omsætte ilt (kondital), kolesteroltal, blodtryk og insulin-balance. Alle disse faktorer er afhængige af at du dyrker motion. Du kan altså sagtens være slank og spise forholdsvis sundt, men stadig være i forhøjet risiko for at udvikle forskellige livsstilssygdomme, hvis du ikke sørger for at motionere mindst 3-4 timer ugentligt.

Også tendensen til at lagre fedt på maven, omkring organerne, stiger hos folk, der ikke dyrker motion. Dette er både grimt og utroligt sundheds farligt!

Selvfølgelig skal ingen finde sig i at være overvægtig, have dårlige spisevaner eller at være ryger – men det er vigtigt at understrege hvor essentiel motionen er.

Jeg vil skynde mig at understrege at motionen aldrig er nok, hvis du udover at være sund, også gerne vil tabe dig. De fleste undersøgelser viser, at man i gennemsnit kun kan tabe 3½ kilo ved hjælp af motion alene. Det er måske fordi kroppen bliver bedre til at regulere appetitten når man motionerer – og hvis man så ikke har restriktioner på hvad man spiser, vil man automatisk spise hvad kroppen har brug for – og dermed ikke tabe sig.

Pointen må være at du skal bevæge dig for sundhedens skyld og spise dig slankere.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *