Regel 5: Spis morgenmad

Af Marie Ljungdahl d. 16. november 2022

Har her til morgen fået en rigtig fin besked fra en af mine boot camp deltagere. En kvinde som normalt ikke spiser morgenmad. Det har jeg mere eller mindre tvunget hende til. Det er nemlig en af mine grundregler i min kostvejledning – at du skal spise morgenmad. Og udgør regel nummer 5 i en række grundlæggende regler. Det behøver ikke, at være et stort måltid. Og hvis du ikke er vant til morgenmad, behøver du heller ikke starte ud med laks eller omelet, hvilket for nogen er alt for tungt. Men morgenmad skal der spises.

Nu har kvinden været i gang i en uge og har her til morgen sendt det fineste billede af sin familie (kan desværre ikke lægge det private billede op). Med hun har til billede skrevet, at den nye morgenmadstatus har gjort hendes drenge glade. På billede sidder de alle sammen og spiser. Og hun runder beskeden af med, at effekten af hendes livsstil og valg spreder sig. Den besked gjorde mig glad:)

Der er ikke nogen dokumentation for, at det er bedst at spise mange måltider om dagen. Reelt er der ingen videnskabelig baggrund for, at vi skal spise 1,2,3,4,5 eller 6 måltider om dagen. Det vil altid handle om den samlede mængde af mad set i relation til, hvor meget du bevæger dig. Jeg anbefaler tre, fordi jeg synes, det virker optimalt for vores krop og vores familieliv og kultur.

Så lad derfor dagens tre måltider være en pause, hvor du nyder, får kroppen ladt op – og samtidig styrker dine relationer. Spis derfor tre måltider om dagen, som er sat rigtigt sammen af kulhydrat, fedt og protein. Det vil holde dig mæt længe, og du vil opleve en naturlig sult op til det næste hovedmåltid.

Snackeriet bliver nemt en vane, hvor du spiser uden at have et reelt behov for mad. Det sker ofte, når du er i gang med noget andet. I bilen, ved computeren, til møder osv. Jeg anbefaler, at du vænner dig til at spise tre måltider om dagen og adskiller spiseakten fra andre gøremål. At du tre gange om dagen sættter dig ned og fokuserer på det at spise og ikke andet i de 15-20 minutter, det tager.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *