Proteinfattig morgenmad gør dig sulten lang tid før frokost

Af d. 21. august 2015

Franskbrød, rundstykker, cornflakes og frugtyoghurt er selvsagt ikke sunde valg til morgenmad. Det er ren kulhydrat og indeholder store mængder sukker. Det ved de fleste. Men jeg oplever ofte, at folk tror, at de spiser optimalt, fordi de eksempelvis spiser müsli, havregrød, yoghurt eller rugbrød med fedtfattig ost til morgenmad.

Problemet med den slags morgenmad er, at den ikke indeholder nok protein og slet ingen grøntsager. Hvis du spiser mange kulhydrater fra morgenstunden, vil dit blodsukker stige og falde ligeså hurtigt igen – og så bliver du sulten. Derfor skal du have protein og grøntsager på tallerknen fra morgenstunden. På den måde kan du holde dig mæt helt indtil frokost. Protein (og kostfibre) hjælper til, at din mavesæk bliver tømt langsommere, hvilket sikrer mætheden, og så stabiliserer det dit blodsukker, hvilket giver dig mindre trang til at snacke.

Proteinfattig morgenmad gør dig sulten lang tid før frokost

I eksemplet nedenunder kan du se de klassiske morgenmadseksempler, som alle indeholder for lidt protein og for meget kulhydrat. Blodsukkeret vil være ustabilt de følgende timer, og du vil føle dig sulten længe før frokost. Desuden er vitamin- og mineralindholdet meget lavt.

Franskbrødsmadder:

  • 2 skiver franskbrød (100 gram), smør (16 gram) og 2 store skiver ost (40 gram).
  • Kulhydrat: 56 gram (42 E%)
  • Protein: 20 gram (16 E%)
  • Fedt: 24 gram (43 E%) Energi: 492 kalorier

Havregrød med mælk og rosiner:

  • Havregryn (40 gram),
  • minimælk (2,5 dl) og rosiner (20 gram).
  • Kulhydrat: 54,6 gram (69,4 E%)
  • Protein: 14,7 gram (18,7 E%)
  • Fedt: 4,2 gram (11,8 E%)
  • Energi: 309 kalorier

Rugbrød med ost og smør

  • 1 skive rugbrød, 1 skive ost (15 gram) og smør (10 gram).
  • Kulhydrat: 25,4 gram (38 E%)
  • Protein: 7,5 gram (11,2 E%)
  • Fedt: 15,2 (50,8 E%)
  • Energi: 258 kalorier

Sender eksempler ud i morgen på, hvordan energifordelingen er, når du spiser flere proteiner og grønsager.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *