Portionsanrettet slik

Af d. 22. marts 2013

Somme tider er det helt okay at give sig selv lov til at spise lidt “forbudte” søde sager. Men kun hvis man er i stand til at stoppe mens legen er god.

Mange mennesker tømmer hele slikposen, når den først er åbnet. Ofte er det fordi vi får behov for at “rydde op” og “udrydde bevismaterialet”. Men det kan godt betale sig at arbejde sig væk fra dette mønster og spise slik med bedre samvittighed.
Når man nyder og ikke har dårlig samvittighed, er det nemmere at begrænse sig. Mit bedste trick er først og fremmest at spise sig mæt i “rigtig” mad og derefter at portionsanrette godterne allerede i køkkenet. Og så lade sig vide, at man kan stå inde for de ting man har lagt på tallerkenen. Det gør det hele meget sjovere, man spiser mere langsomt, nyder mere, får mindre lyst til at spise for meget – og der går som regel længere tid inden man får lyst igen. Simpelthen fordi man har nydt med god samvittighed 🙂

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.